Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Materiale

Aluminiu

Aluminiul, cu strălucirea sa distinctă și proprietățile sale superioare, se poziționează ca un titan al metalelor.

Acest metal ușor și totuși robust a revoluționat multe industrii, de la aeronautică până la ambalaje. Caracteristicile sale impresionante, cum ar fi ușurința cu care poate fi modelat, rezistența împotriva factorilor de mediu și capacitatea superioară de a conduce electricitatea, îl fac ideal pentru o varietate vastă de produse și aplicații.

 

Un alt avantaj remarcabil al aluminiului este ciclul său de viață sustenabil. Acest metal nu își pierde niciodată proprietățile esențiale, indiferent de câte ori este reciclat. Această capacitate de a fi refolosit la infinit, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea, îl plasează în fruntea opțiunilor ecologice. Și dacă ne gândim la economia energetică, reciclarea aluminiului consumă doar o fracțiune din energia necesară producției sale inițiale – o reducere impresionantă de 95%.

 

Ragmet Raffineria nu doar că recunoaște aceste avantaje, ci și le îmbrățișează. Suntem mândri să fim în fruntea mișcării de a utiliza aluminiu într-un mod care respectă atât nevoile industriale actuale, cât și cele ale generațiilor viitoare. Ne dedicăm în fiecare zi pentru a garanta că aluminiul, cu toate beneficiile sale, este procesat și reintrodus în economie într-un mod care subliniază responsabilitatea noastră față de mediu și societate.

Cupru

Cuprul este un material cu o istorie îndelungată.

Cuprul, cu tonalitatea sa roșiatică distinctivă, este apreciat pentru capacitățile sale superioare de conducere a căldurii și electricității. Acest material, esențial în producția de cabluri și instalații, este foarte reciclabil, păstrându-și calitățile și minimizând impactul asupra mediului.

Inox

Inoxul este renumit pentru rezistența la coroziune și oxidare.

Inoxul sau oțelul inoxidabil, este predominant în industriile alimentare, farmaceutice și de construcții, combinația sa de nichel, crom și fier îi asigură durabilitatea și strălucirea, fiind practic și atrăgător.

Alama

Alama este un aliaj compus în principal din cupru și zinc.

Alama, un aliaj de cupru și zinc, impresionează prin culoarea sa aurie, fiind aleasă pentru instrumente muzicale, bijuterii și decorațiuni. Oferă rezistență la coroziune și are calități antibacteriene, fiind versatilă în multe aplicații.